torsdag den 5. maj 2011

Dagbog 1. dag i København

Feltdagbog fra København:
Tirsdag den 26/4-2011:
Ankomst til København ca. kl. 13.30.
Vi startede med at låse bagagen inde på Hovedbanegården og gik i retning af Kompetence Centeret for Prostitution. På vej derhen bemærkede vi en helikopter, der hang lige over spiret til Vor Frue Kirke inde på Strøget. Den larmede helt vildt og man kunne se, at mange mennesker undrede sig over, hvad den lavede der. Da vi havde fundet Kompetence Centeret var der 1½ time til vores aftale, selvom vi var gået en omvej igennem Kongens Have, hvor græsset var fyldt med unge mennesker, der nød Påskesolen. Vi gik på jagt efter italiensk is og satte os på nogle sten udenfor Trinitatisanneks og gennemgik spørgsmålene til Jette Heindorf. Interviewet var meget spændene, og inspirerende og efter 1½ time var vi fyldt med meget information. Beskrivelse af selve interviewet, kan ses i indlæg Kompetence Centeret for prostutition på vores Blog.
Herefter gik turen tilbage til Hovedbanegården efter vores bagage og over til hotellet, hvor vi fik os indlogeret. Klokken var blevet 18 og vi var alle sultne. Det var tid til aftensmad og vi styrede mod strøget efter et spisested.
Stor udfordring at finde mad, alle kan lideJ. Vi endte dog med en lækker buffet for 59 kr., så kunne det hvis ikke gøres billigere og alle blev mætte. På vej tilbage til hotellet, så vi igen helikopteren og observerede, at politiet sendte taxaerne væk fra holdepladsen foran Tivoli. Det måtte vi jo lige undersøge. Da vi opdagede, at ”Bild a Bear” var blevet belejret af jakkesæt klædte mænd, ja så var antennerne ude. Vi fik digtet mange historier, inden vi endelig fik spurgt èn om, hvad der skulle ske.
Det var Vlaidimir Putin, der var på besøg. Vladimir Putin var Ruslands præsident 2000-08 og landets premierminister siden 8. maj 2008. Først troede vi faktisk, at de tog gas på os, men da det gik op for os at det var rigtigt, fik vi hurtig gang i en historie om Putin, der var i Danmark for at sælge russisk piger (alt hvad vi så og hørte blev relateret til vores feltarbejde: Prostitution). Midt i vores fantasifulde historie kørte der pludselig omkring 20 biler, heraf 3 limousiner og 10-20 politimotorcykler op foran Tivoli. Helikopteren hang der stadig i luften lige over os. Så kom han ud omgivet af et væld af sikkerhedsfolk. De blev meget kort fotograferet og fik sagt goddag og så forsvandt de ind i Tivoli. ”Bild a Bear” blev frigivet og vi var en oplevelse rigere, men enige om at optakten, hvor vi selv digtede historier, nok havde været det sjoveste.
Solen var gået ned og det var blevet noget koldere, så vi gik tilbage til hotellet og fik iklædt os lidt varmere tøj, for vi skulle på aftenvandring i Istedgade og området deromkring. Klokken var ca. 21 og gaderne var blevet mere affolket. Vi gik ned af Istedgade, skiftede automatisk fortov for at undgå at gå forbi den gruppe mænd der stod ved ”Mændenes hjem” og forsatte hen mod Halmtorvet. Alle sanser var aktiveret, for vi ville prøve at fornemme de rammer de gadeprostituerede arbejdede i. Vi så nogle enkelte prostituerede på Halmtorvet, kvinder med korte nederdele, netstrømper, højhælede sko eller støvler og nedringede bluser, alt hvad vores forforståelse forventede af en gadeprostitueret. Pigerne stod enkeltvis og gik lidt frem og tilbage på fortorvet. Vi vandrede videre mod Skelbæksgade.
 Skelbæksgade er en gade med etageejendomme på den ene side og fabriks lignende bygninger på den anden side. På denne side er der også parkeringspladser langs hele gaden. Vi gik langsomt op ad gaden og kunne nu, på de tomme p-pladser, se 2-3 piger stå sammen og ryge, smsé eller tale i mobiltelefon, dog hele tiden klar til at stille sig an, når en bil nærmede sig med lav hastighed. Sammenholdt med de ord og lyde vi kunne opsnappe og pigernes udseende, mente vi at de måtte være fra østeroupa. De var meget sminkede og klædt i glimmertøj og palietter og adskilte sig på denne måde fra dem vi havde set på Halmtorvet. Længere oppe ad gaden stod endnu enkelte, småtrippende og i stillinger som om de frøs. For enden af gaden slog vi os ned på nogle bænke, med udsigt til ”Fisketorvet” og togbanen. Der gik ikke lang tid før der kom 4-5 somalier forbi. Den ene kom hen og gav hånd og sagde pænt goddag til os alle. Vi vekslede lidt ord og smilende forsvandt han hurtigt igen. ”Har alle deres punge og armbåndsure?”, ”Hvorfor kom han over og hilste på os, når han ikke ville noget?” , ”Han var da mærkelig”, ”Hvad var han ude på?”. Dette var nogle af de spørgsmål der straks kom frem, da den somalieren var væk. Har vi fordomme????????
Kort efter kom en meget fuld mand. Han hilste også og fortalte, at han var lidt fuld og han skulle over med S-toget. Han satte sig på bænken ved siden af os og syntes det var vældig morsomt pludselig at sige, ”hvad, kaldte du mig et dumt svin” se truende ud, for herefter at bryde ud i latter, ”nå, der blev du nok bange”? Inden længe kom hånden ind i inderlommen efter en flaske Smirnoff Vodka, der blev ført til munden. Han var ikke i tvivl om, at vi kom fra Jylland og sagde flere gange, at det var hyggeligt her på bænken, men at han egentlig skulle med et S-tog.
Pludselig fløj mange op fra bænken. Et par mænd var kommet cyklende forbi. ”Hej Skæg” blev der råbt og derefter ”Det var Skæg!!”. Hvem er Skæg? udbrød Anette. ”Det er da ham fra børneudsendelserne, Hr. Skæg med tal/bogstaver og han har langt skæg i virkeligheden”.

Kort efter kaldte Jesper, nu skete der igen noget. Den fulde mand blev helt forskrækket for vi fór alle endnu engang op fra bænken, han spurgte om vi skulle gå, nu havde vi det jo lige så hyggeligt. Ja, vi måtte videre, vi skulle over i Istedgade, uha Istedgade det vidste han ikke hvor var. Jesper havde observeret nyankommende piger nede af Skelbæksgade, så vi begav os tilbage igen med alle sanser aktiveret.
Da vi var kommet tilbage, købte vi en godnat øl i ”7 eleven” og satte os på en betonklods lidt oppe ad gaden, tæt ved hotellet. Dagen og aftenens begivenheder og indtryk blev diskuteret og derefter gik de fleste i seng.  Jesper og Mette havde ikke fået nok og tog endnu en vandring på gaden mellem midnat til ca. kl. 3, hvilket også kan ses under Farlig Feltarbejde på vores Blog.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar