torsdag den 5. maj 2011

Meneskesyn på Vesterbro

Onsdag. d. 27. april

I Maria tjenesten havde vi fået en aftale i stand om et interview med en medarbejder fra Kirkens korshær.

Vi blev vist ud i en hyggelig gårdhave, hvor solen skinnede, fuglene kvidrede og der var fyldt med blomster i krukker, og buske der kravlede op af de falmede mursten på bygningerne.
Der satte vi os til rette på en "havebænk", og kunne lade samtalen begynde.

Vi startede med at få en gennemgang af lokalområdet nærved Maria kirken, og hvordan udviklingen de senere år har peget i retning mod, at flere og flere børnefamilier flytter ind, og prøver at presse de "lokale" væk fra området, da de skæmmer deres oplevelse ved at bo der.

Endvidere havde vi en snak om menneskesyn, og hvorledes dette har ændret sig de senere år.
Vi blev fortalt et tænkt eksempel, hvor en mand kunne stå ude i regnvejret i sutsko, og skrige imod himlen. I "gamle" dage ville manden være blevet hentet ind på det nærmeste værtshus, og budt en omgang. I dag ville man ringe efter "den blå vogn" øjeblikkeligt, for at få denne mand fjernet, da han jo forstyrrer freden.

I nærområdet er der blevet "oprettet" 9 eller 13 forbudszoner i forbindelse med byfornyelsen for år tilbage, hvor det er blevet forbudt at opholde sig i mere end 5 minutter ad gangen, når man står 2 eller flere mennesker sammen, da man så på den måde risikere at være til gene for sine omgivelser, og politiet derfor kommer og fjerner folk, og/eller giver dem en bøde på kr. 600.
Pladsen foran Maria kirken er en af disse forbudszoner, og det er derfor forbudt at gå ud af kirken 2 mennesker sammen, og ryge en cigaret, eller hvad folkene end foretager sig.

Vi bliver endvidere fortalt, at disse zoner ikke er offentligt tilgængelige i form af hvor de er placerede, og de på ingen måde er skiltede, eller markeret på anden måde, og det derfor er mere end svært, at hitte ud af hvor de er!

I Maria tjenesten sælger de kaffe/te, og servere ostemadder, men det er ikke hovedformålet for dem. De er der for at være sammen med de mennesker som er udstødte alle andre steder

Informantens grundholdning i hendes arbejde, er "do less, be more". I stedet for at bruge tid på at smøre franskbrødsmader, er det vigtigere at bruge tiden på at lytte, og være sammen med de besøgende.

Maria tjenestens vigtigste mission er mødet med det enkelte menneske som de er, og ikke at forsøge på at ændre dem.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar