søndag den 8. maj 2011

Kort om forbudszoner






Forbudszonerne er et udspring af LOV nr. 444 af 09/06/2004 §23 omhandlende den offentlige orden og BEK nr. 511 af 20/06/2005



§ 6, stk. 4.

I ordensbekendtgørelsen kan politiet meddele personer, der har udvist en særligt utryghedsskabende adfærd, forbud imod at færdes frem og tilbage eller tage ophold inden for en radius af 500 meter fra det sted, hvor adfærden har fundet sted, hvis der er grund til at tro, at den pågældende ellers vil gentage adfærden (zoneforbud).



På den ene side er loven udarbejdet så enkelpersoner kan færdes trygt og sikkert og så politiet kan forebygge strafbare forhold, bringe strafbar virksomhed til ophør og afværge fare for forstyrrelse af den offentlige orden. Kilder:




På den anden side kan det for de hjemløse, prostituerede og andre grupper, betyde en stressfaktor og en yderligere stigmatisering, når de af politiet kan få bøde for at opholde sig på gaden.

Er du hjemløs, kan du få en bøde for at sidde og hvile sig et sted på Vesterbro, mens du venter på, at et overnatningssted for hjemløse åbner.

Prostituerede kan få bøder for at opholde sig på gaden, fordi de er til ulempe i og med at de befinder sig på gaden i prostitutionsøjemed. (det ligner vist en skjult kriminalisering af prostitution!!)

Sprøjteudleveringen til narkomaner, som er en vigtig forebyggende sundhedsydelse, ligger i et overlap mellem tre forbudszoner.
Kilder:



Ingen kommentarer:

Send en kommentar