mandag den 9. maj 2011

Refleksioner om metodevalg



I forbindelse med vores feltarbejde har vi haft mange refleksioner om hvilke metoder vi skulle vælge til vores undersøgelser. Vi blev enige om både at lave observationer, interviews og spørgeskemaer for både at få noget dybdegående via interviews og få nogle mere brede, sammenlignelige oplysninger fra mange personer via spørgeskemaer.

Vi har valgt at lave interviews af individ og institutioner. Som repræsentant for individet har vi interviewet Susanne Møller og en medarbejder fra Mariatjenesten. Som repræsentant for institutioner har vi interviewet medarbejdere fra Reden, Mariatjenesten og KompetenceCenteret for Prostitution. Interviewene kan ses andet sted på vores blog.

Omkring udarbejdelse af vores spørgeskemaer har vi haft mange diskussioner/refleksioner om hvordan vi skulle udarbejde spørgeskemaerne, både spørgsmålene, målgrupperne og hvordan vi formidler spørgeskemaerne. Vi er kommet frem til at der skal sendes spørgeskemer både til prostituerede og til nogle grupper der er repræsentative for samfundet (majoriteten). Vi har udarbejdet 2 forskellige spørgeskemaer begge med både åbne og lukkede spørgsmål. Det lykkedes at finde mailadresser på prostituerede på internettet og der er sendt ca. 50mails med spørgeskemaer ud.

Dikussionen er herefter gået på hvordan vi får så en repræsentativ gruppe for majoriteten som mulig. Først gik snakken på at gå ud på ungdomsuddannnelserne og dele spørgeskemaer ud, men måske er de for unge, så snakkede vi om at få spørgeskemaer ud på nogle af de større arbejdespladser, både i produktionen, administrationen og ledelsen. Det blev vi enige om at droppe igen, da det ville blive for svært at styre, så konklusionen blev at vi forsøger at få spørgeskemaer ud på større virksomheder i deres kantine, med en postkasse til besvarelserne. Derudover vil vi udarbejde et elektronisk spørgeskema der bliver rundsendt via Viamailen. På den baggrund har vi senere mulighed for at sammenligne hvilken af de 2 metoder (papir- eller mailbesvarelser) der giver flest besvarelser.

Efterfølgende har vi aftalt, at vi udsender spørgeskemaerne via Facebook, da vi så rammer stort set alle aldre og befolkningsgrupper. Vi vil så ikke få svar på om papir-eller metoden giver flest svar. Til gengæld vil vi få undersøgt om man via Facebook kan få svar tilbage og hvor hurtigt man kan få spørgeskemaerne i omløb.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar