torsdag den 2. juni 2011

Besøg hos Viborg politi


Vi var så heldige at få kontakt til en afdeling af politiet i Viborg, som har arbejdet eksklusivt med prostituerede indtil for ganske nyligt. Under vores besøg og det dertilhørende interview med en af politimændene fra afdelingen, viste det sig hurtigt, at de primært beskæftiger sig med de prostituerede, der kommer til Danmark fra udlandet. Dette kan forklares ved, at de udenlandske prostituerede oftere end de danske kommer i klammeri med loven pga. skatteunddragelse eller fordi de ikke har opholds- eller arbejdstilladelse. I arbejdet med disse kvinder har afdelingen haft en anden tilgang end andre politikredse, idet de har forsøgt at skabe et samarbejde med dem ved at sende dem på krisecenter i stedet for i fængsel ved deres pågribelse. Dette tiltag og et generelt fokus på at behandle dem medmenneskeligt har givet mulighed for at oprette og gennemføre retssager mod bagmændene, som kvinderne i mange tilfælde har været villige til at vidne imod. I skrivende stund er dette dog ikke længere en realitet, da afdelingen er lukket ned pga. manglende politisk opbakning. Man kan undre sig over, at vi i vores samfund ikke ønsker at bevare et initiativ, der ikke kun har vist sig at være effektivt til at retsforfølge menneskehandlere og kyniske alfonser, men samtidig er en langt blidere måde at håndtere de mennesker, som lovgivningen giver titlen 'udsatte'.

Vores informant havde dog også en del kontakt med de danske prostituerede og tilbød at hjælpe med at komme i kontakt med et af de lokale danske bordeller. Efter en kort køretur fra politistationen i civilt antræk ankom vi til bordellet, hvor han tog kontakt og snart derefter gav os grønt lys for endnu en oplevelse den dag.

3 kommentarer:

  1. Jeg kender meget godt Viborg politi, og i særdeleshed Tom Nørskovs arbejde.

    Det er Tom Nørskov som har udtalt
    "»Vi går efter alle, begyndende ved den laveste i hierarkiet, for at stresse hele miljøet. ".....
    "Hverken bagmænd, bordelmuttere eller prostituerede kan vide sig sikre mere"
    http://viborg-folkeblad.dk/viborg/jagt-paa-ludere-og-bagmaend

    Det er Tom Nørskov som forsøgte at kriminalisere migranternes kunder
    http://www.tvmidtvest.dk/indhold/ulovligt-koebe-sex-fra-illegale-kvinder
    Det fik SIO heldigvis stoppet
    http://nyhederne-dyn.tv2.dk/article.php/id-23394545:sexarbejdere-og-politi-i-slagsm%C3%A5l.html?rss

    http://www.dr.dk/Regioner/Vest/Nyheder/MidtVest/2009/07/01/142752.htm
    ------------------------------------
    Det var Tom Nørskov som besluttede sig for at sende "bekymringsbreve" ud til alle udlejere i Viborg kommune i hvis ejendom der foregår sexarbejde. Reelt et trusselsbrev der skulle få udlejerne til at smide luderne på gaden.
    SIO har selvfølgelig klaget, men klagen bliver sendt fra herodes til pilatus uden nogen vil tage en endelig afgørelse. Ingen steder i loven står der at det er ulovligt at "medvirke" til at der bliver holdt bordel - det er kun ulovligt selv at holde bordel. Der findes heller ikke nogen domme man kan henvise til
    http://www.dr.dk/Nyheder/Indland/2010/07/18/084218.htm

    Jeg har lige for nyligt talt med en journalist fra Viborg som kan fortælle at tiltaget heldigvis ikke har virket. Kun 2 udlejere har smidt luderne på porten i løbet af det år der er gået siden det blev sat i værk.
    -------------------------------------------
    Det er også Tom Nørskov som med sine udtalelser er med til at dømme nogle mennesker før en retssag, som ruffere af den værste slags
    http://avisen.dk/au-pair-tvunget-til-at-arbejde-som-luder_132356.aspx

    Der er nu faldet dom i sagen og parret er frifundet for de fleste anklager undtagen rufferi - Der er hverken menneskehandel eller vold indblandet i sagen.
    ------------------------------------
    Pga alle de her tidligere tiltag og udtalelser fra Tom Nørskov fra Viborg politi er jeg ikke i tvivl om at placeringen af migranter på krisecenter ikke er fordi Tom Nørskov føler en speciel stor omsorg for kvinderne. Det er fordi at han regner med at han bedre kan få dem til at snakke.

    Han er pisseligeglad med luderne hvad enten de er danske eller migranter.

    Alligevel er det langt bedre at placere migranterne på krisecenter end at smide dem i fængsel som man før har gjort og åbenbart gør igen ... på trods af at der faktisk ER politisk opbakning til metoden
    http://www.dr.dk/Nyheder/Indland/2010/12/03/144815.htm

    Det burde være kriminelt at lyve

    SvarSlet
  2. Prøv lige at se det her klip med sexarbejder øjne http://www.tvmidtvest.dk/indhold/ulovligt-koebe-sex-fra-illegale-kvinder

    Pludselig myldre det ind med politi, journalister, kameramand, og folk fra Skat. Politimanden hiver telefonen ud af hånden på dig imens journalisterne ivrigt står og filmer. En dame fra Skat eller politi render rundt og notere alt om dine personlige ejendele ned.
    Det i ser er altså et overgreb.

    Vi, og i særdeleshed vores udenlandske kollegaer bliver behandlet som kriminelle - umælende får man bare kan filme løs af. Ikke en eneste forarges over den ret brutale måde Nørskov river hendes livslinje ud af hånden på hende. Hun er jo bare en skide udenlandsk luder.

    SvarSlet
  3. Der er altså en grund til, at man foretager razziaer! Og du Susanne Møller opererer i et dybt kriminelt miljø.
    En mørkelagt undergrundskultur, hvor kriminalitet er regelen næsten uden undtagelser. Så spar os for dit hælden vand ud af ørerne.

    OG RUFFERI er altså stadigvæk ulovligt! Hvad med dig selv eller din lille flok i SIO, betaler I ikke til rufferi? Eller vil du bilde nogen ind, at du/ I låner lokaler og faciliteter gratis rundt om på landets bordeller? Når I er på den faste vagtplan eller er på gæstevisit.

    Den der betaler til ruffere, bagmænd, bordelejere, bordelmutter osv. understøtter kriminalitet. Og det gør de aller-aller-fleste prostituerede.
    Så ingen medlidenhed herfra.

    SvarSlet